Zoals de meesten van jullie al weten, wordt er op de plek van onze dansschool een groot appartementencomplex gebouwd. De woningnood in Leiden is groot en de oude veilinghal waarin onze dansschool inmiddels 14 jaar is gehuisvest, wordt helaas gesloopt.

Historie

Ooit begon wijlen Leo Martina (oprichter Dos Bailadores) in 1992 in Café de Sclam op de Herengracht. Andere horecagelegenheden in Leiden volgden zoals “De Grote Beer” en “De Harmonie” op de Breestraat. Inmiddels was ik in 1994 ingestapt. Uiteindelijk kwamen wij terecht op de Middelstegracht 8 wat een begrip werd in Leiden en omgeving. Een kleine knusse locatie waar wij het huiskamer gevoel creëerden. Na 11 jaar kreeg de Middelstegracht een andere bestemming en moesten wij noodgedwongen verhuizen. Na een lange zoektocht betrokken wij de Perzikweg 2 aanvankelijk voor een jaar. Het werden er 14. Het woningbouwproject werd alsmaar uitgesteld.
Ook hier wist Leo weer dat huiskamergevoel te creëren en is de locatie met duizenden dansuren inmiddels echt doorleefd. Na zijn overlijden op 22 mei 2015 braken spannende, emotionele tijden aan. Eén ding wist ik zeker: de dansschool moest blijven bestaan.

Nieuwe Locatie

Na wederom een lange zoektocht kan ik jullie met blijdschap mededelen dat wij per september gaan verhuizen naar de locatie van het Leids Danscentrum aan de Lammenschansweg (boven Leen Bakker) bij ons aan de overkant, waar net als nu goede parkeergelegenheid is en ruime dansvloeren zijn. Een unieke samenwerking waar ik veel vertrouwen in heb. Bij deze dansschool die zijn oorsprong heeft in “stijldansschool Evert Castelein” heb ik in mijn studententijd heel wat uren doorgebracht. De huidige eigenaren van het Leids Danscentrum, Ramie en Mahir, willen samen met DOS op het Leids Danscentrum een gezellige plek creëren waar ook alle DOS mensen zich thuis zullen voelen. Veelvuldige gesprekken en het prettige contact hebben mij het vertrouwen gegeven dat Dos Bailadores hier zijn dansactiviteiten goed kan voortzetten met behoud van de vanouds bekende gezelligheid en leuke danssfeer.

Wij zullen jullie de komende tijd op de hoogte brengen van de nog geplande dansavonden in de zomer, het eindfeest op Dos en natuurlijk de start en het openingsfeest op de Lammenschans.

Wie op dit moment op les zit, zal geïnformeerd worden over de nieuwe planning naar aanleiding van een inventarisatie van de doorstroom in september.

Monique Struch
eigenaar