Buiten dansen
Inmiddels dansen wij met veel plezier al een aantal weken buiten. Deze lessen duren t/m 7 juli. Wij dansen los en je hoeft dus geen danspartner te hebben. Wil je nog meedoen? Meld je dan aan via het rooster op de website voor 1 of meer losse lessen. https://www.dosbailadores.nl/lesrooster/Je kunt kiezen uit salsa, bachata, ladystyling bachta, zouk, latin fitness en latin dancemix.

Weer samen dansen
Afgelopen woensdag heeft het kabinet versoepeling van maatregelen aangekondigd per 1 juli, met goed nieuws: de 1,5 meter maatregel geldt niet voor dansers. We vallen onder de uitzondering en mogen de 1,5 meter tijdelijk loslaten als we dansen.

Wat betekent dat concreet?
– Danslessen voor partnerdansen mogen weer.
– Je mag met iedereen dansen, dus niet perse uit hetzelfde huishouden.
– Wij kunnen de planning voor het nieuwe les seizoen, dat start in september, gaan maken.

Welke vragen roept het bij ons op:
– Mogen we weer dansavonden en open dagen organiseren?
– Zo ja, is er een maximum aan het aantal personen dat wij mogen toelaten?
– En mag je veelvuldig wisselen van danspartner, zoals we dat gewend zijn?

Na een telefoontje met de Veiligheidsregio Hollands-Midden kwamen wij bij de Gemeente Leiden terecht. De dansavonden / dansfeesten vallen waarschijnlijk onder de regels die gelden voor discotheken en nachtclubs. En dat zou betekenen dat we nog even geduld moeten hebben tot september. Nederland kent 25 Veiligheidsregio’s en elk van hen mag zelf invulling geven aan de vertaling naar de praktijk van de versoepelde maatregelen met inachtneming van de richtlijnen op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm
De kerngroepen binnen de Veiligheidsregio’s zijn nog bezig met de vertaling naar de praktijk. De teksten voor de aangepaste noodverordeningen zijn nog niet klaar. Onze vragen worden begin volgende week binnen de kerngroep van de Veiligheidsregio Hollands-Midden besproken en antwoorden volgen in de loop van volgende week.
Wij houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en activiteiten vanuit Dos Bailadores.