Cuban Salsa

Cuban Salsa bestaat uit uit de Salsa Cuban style en Rueda.

Cubaanse Salsa

In de jaren ’90 was naast de Antiliaanse Salsa stijl de Cubaanse heel populair. De laatste jaren is de Cubaanse Salsa weer helemaal in opkomst. Kenmerkend is het dansen in cirkels om elkaar heen zoals ook in Old School. In de Cubaanse stijl zie je ook de authentieke oorsprong van Salsa terug met haar Afrikaanse roots.
Wie voorkeur geeft om Cubaans te leren in plaats van LA stijl heeft twee mogelijkheden. Heb je geen Salsa danservaring dan is Cubaans 1 de juiste cursus. Heb je ervaring in LA Salsa of Old School, dan is de “Switch” cursus geschikt. Ook als je elders Cubaans hebt gedanst, is het handig in de “Switch” cursus te starten om de specifieke Cubaanse stijl van Anna en Niels aan te leren.

Rueda

Rueda de Casino, vaak afgekort als Rueda (=wiel), is een Cubaanse gezelschapsdans waarbij koppels synchroon in een cirkel dansen.

Elke keer wissel je van partner vanuit de cirkel. Het wordt gedanst op levendige Salsamuziek en is een vermakelijk spektakel. Rueda dans je met minimaal 3 koppels. Hoe groter de groep, des te vermakelijker is het. De roeper geeft aan welke combinatie moet worden uitgevoerd, waarna in de meeste gevallen van partner wordt gewisseld. In de cursus Salsa niveau 5 leer je de basis van de Rueda. Regelmatig geven wij cursussen of workshops voor zowel beginners als gevorderden. Salsa ervaring is noodzakelijk!

Marco zorgt al jaren voor gezellige Rueda lessen.