Over Ons

Bij ons

is iedereen welkom, ongeacht achtergrond, cultuur, leeftijd, religie of levensstijl.

Danscursussen

Dos Bailadores is een dansschool gespecialiseerd in Caribische dansen, Braziliaanse dansen, Angolese kizomba en Oosters buikdansen.

Wij leren je geen standaard Ballroom en Latin dansen, maar geven lessen in Salsa (La -stijl en Cubaans), Rueda de Casino, Merengue, Bachata, Samba solo, Zouk, Brazilian Dance fitness (Axé), Buikdansen, Kizomba, Afrohouse en (Ladies)styling. In onze cursussen leer je in korte tijd deze spectaculaire dansen onder de knie te krijgen. De lessen worden gegeven in een ontspannen sfeer en door zeer ervaren docenten. Persoonlijke aandacht staat daarbij centraal. Onze dansschool is daarmee een begrip in de Randstad. Privéles behoort ook tot de mogelijkheden.

Bij ons is iedereen welkom, ongeacht achtergrond, cultuur, leeftijd, religie of levensstijl. Onze cursussen zijn geschikt voor alle leeftijden, dus voor kinderen, tieners, jongeren, ouderen en senioren. Ben je alleen? Geen probleem, wij streven ernaar dat onze klassen zodanig worden ingedeeld dat er ongeveer gelijke aantallen heren en dames zijn. Nog nooit gedanst? Ook dan ben je welkom op onze beginnerscursussen.

Regelmatig organiseren we in onze dansschool dansavonden en feesten waarbij je het geleerde kan oefenen. Gezelligheid staat daarbij voorop en deze avonden zijn dan ook drukbezocht.

Workshops & Bootcamps

Naast de danscursussen verzorgen wij regelmatig workshops en bootcamps. Deze worden vaak verzorgd door internationale gastdocenten zodat je ook kennis kunt maken met andere stijlen en dansen.

Dans-demonstraties, feesten en communicatie-trainingen

Wij verzorgen ook workshops, dansdemonstraties en shows voor elk feest of bedrijfsevenement. Ons product kan bijvoorbeeld dienen als ‘ontsuffend intermezzo’ tijdens of na bijvoorbeeld een intensieve trainingsdag. Wij kunnen op locatie een workshop, dansdemonstratie of show verzorgen voor zowel kleine als grote groepen. We zijn met name actief in het bedrijfsleven, maar hebben ook aan televisieprogramma’s meegewerkt. Zo hebben wij onder andere trainingen en optredens verzorgd bij Heineken, ABN/AMRO, Novib, Topaz, Randstad Uitzendbureau, de Sociaal Pedagogische Dienst, het Holy Ziekenhuis, voor diverse particuliere opdrachtgevers en voor het televisieprogramma ‘Herrie in de keuken’. De diverse opdrachtgevers waren zeer tevreden over enthousiaste deelname aan en de impact van de workshops en optredens.

Wij geven ook communicatietraining gebaseerd op Caribische dans. Communicatie is de basis is voor goede samenwerking en dus het succes van een organisatie. Ook dansen, in harmonie bewegen, is niets anders dan het resultaat van goede communicatie. Tijdens de trainingen leren de deelnemers in een kort tijdsbestek een Caribische dans. Afhankelijk van de doelstelling en wensen kunnen de trainers een koppeling maken naar algemene communicatieprocessen of meer op uw organisatie toegespitste communicatieproblematiek. Thema’s als leidinggeven, wederzijds respect en effectieve communicatie lopen als een rode draad door de training. Deze stimuleert bovendien creativiteit, flexibiliteit en teamgeest.

Geschiedenis van onze dansschool

De geschiedenis van Dos Bailadores begint in 1992. In dat jaar werd in Leiden de Caribische Dansschool ‘Dos Bailadores’ opgezet door twee enthousiaste dansers met een multiculturele achtergrond (Leo Martina en Monique Struch). De doelstelling was een thuis te creëren voor iedereen geïnteresseerd in Caribische dans en cultuur. In 1994 werd ‘Dos Bailadores’ omgezet in een stichting met een nog bredere doelstelling. Er werden vooral Salsalessen gegeven, maar ook andere Caribische dansen.

Met de overname van dansschool ‘Claudio Gomes’ in januari 1999 werkt ‘Dos Bailadores’ verder onder de naam Centro de Dança Dos Bailadores. De specialiteit van dansschool Claudio Gomes waren de Braziliaanse dansen zoals Axé, Forró, Samba en Zouk, maar er werd ook Salsa les gegeven. De organisatorische en artistieke samenvoeging van beide dansscholen resulteerde in een school waar onder één dak verschillende dansen en stijlen gedoceerd worden. In 2000 werd gestart met cursussen originele Argentijnse Tango.

Na 10 jaar in de kapel van het oude Elizabeth ziekenhuis aan de Middelstegracht in Leiden moesten we eind 2004 deze locatie noodgedwongen verlaten. Gelukkig vonden we snel een nieuwe locatie. Sinds februari 2005 gaven we onze lessen op een nog mooiere en grotere locatie aan de Perzikweg 2 in Leiden. In december 2005 is deze locatie uitgebreid naar twee mooie zalen en werd de kleine locatie aan de Zandstraat in Leiden gesloten.
Vanwege woningbouw zijn wij in september 2019 noodgedwongen wederom verhuisd en een unieke samenwerking aangegaan met het Leids danscentrum en DC dance in Leiderdorp. Dos Bailadores is nog steeds een zelfstandige dansschool maar maakt gebruik van deze locaties waar wij weer dezelfde sfeer in onze lessen en dansavonden hebben opgebouwd.